Ingredienser
300 g squash
salt
Tomatsovs:
100 g gule tomater (tern)
2 fed hvidløg (finthakket)
100 g løg (hakket)
salt og peber
Bechamelsovs:
5 g DDV plante 70 (til stegning)
10 g mel
1¼ dl minimælk
lidt revet muskatnød
salt og peber
1 bundt persille (hakket)
40 g lasagneplader
170 g fersk laks
- Skær squashen i tynde skiver på langs, grill dem på havegrillen eller bag dem i ovnen og krydr med salt.
- Tomatsovs:
Kom tomater og løg i en lille gryde. Kog det i ca. 10 min. og smag til med salt og peber. - Bechamelsovs:
Smelt fedtstoffet i en lille gryde og rør melet ud i det. Spæd langsomt minimælken i under omrøring til en jævn sovs. Kog i et par min. og smag til med muskat, salt og peber. Vend persille i sovsen. - Start med at lægge en halv lasagneplade i bunden af et lille ovnfast fad. Byg lagvist op med grillet squash, tomatsovs og tynde skiver af laks og bechamelsovs. Slut med en halv lasagneplade med bechamelsovs over.
- Kom det i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time, til overfladen er gylden, og lasagnepladerne føles møre, når der stikkes en skarp kniv igennem.
- Servér evt. med en grøn salat.
Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Spis dig slank - naturligvis".
Køb bogen - klik her