Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 15-20 min.
Syltede solbær:
200 g solbær
125 g sukker
2-3 solbærblade
1 dl vand
Dej:
125 g smør
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
2 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. fintrevet citronskal
- Rens solbærrene for stilke, og klip blomsterne af.
- Smelt sukker i en gryde. Tilsæt bærrene med solbærblade og vand. Kog i 10 min. ved svag varme.
- Lad solbærsyltetøjet køle af med bladene. Fjern bladene. Hvis nogle af bærrene er umodne, bliver konsistensen tykkere.
- Dej til cupcakes:
- Smelt smør og vand, og tilsæt citronsaft.
- Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
- Bland mel og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggemassen med en skraber. Rør gradvist smørblandingen i sammen med fintrevet citronskal.
- Fyld dejen ¾ op i 12-15 cupcake- eller muffinforme. Bag dem i ca. 7 min. i midten af en 175 grader varm ovn.
- Kom en skefuld syltede solbær i midten af hver kage, før dejen er stivnet. Bag kagerne videre i 5-10 min. afhængig af størrelse.
- Stik et træspyd i, og hvis der ikke er rå dej på, er kagerne færdigbagte. Lad kagerne køle af på bagerist.