SPONSORERET indhold
Smurt kalvetatar med sesam og vild brøndkarse
Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg står bag Kirk+Maarbjerg, som fokuserer på enkel dansk gastronomi. Prøv deres kalvetatar med sesamolie og brøndkarse.
4 personer
Ingredienser
Af Kirk+Maarbjerg
450 g kalveinderlår
1 spsk sesamolie
2 spsk soja
friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 håndfuld lucernespirer
1 lille bundt vild brøndkarse
2 dl vindruekerneolie
2 spsk sesam
Sådan gør du
- Kom olie i en lille kasserolle, og varm den op. Friter nu lucernespirerne i olien, til de er sprøde og gyldne. Løft op med en hulske, og dryp dem af på et stykke køkkenrulle, drys med lidt fint salt.
- Pil hvidløget, og skær det i meget tynde skiver, steg også dem gyldne og sprøde i olien, og dryp af, og gem til senere.
- Det er vigtigt, at de ikke bliver for mørke, da de så bliver meget bitre og tilfører retten en alt for massiv hvidløgssmag, hvad der er synd og skam.
- Skyl brøndkarsen, og dryp den godt af.
- Efterse kødet for sener, og hak det gennem et hakkehus 2 gange, så det får en helt fin konsistens.
- Smag kødet til med sesamolie, soja og friskkværnet peber.
- Smør tataren ud i et tyndt lag, og fordel så brøndkarse, ristede hvidløg, lucernespirer og ristede sesamfrø på den.
- Drys lidt soja og sesamolie ud over, og server straks.
Opskriften er fra bogen "Tatar" af Monica Cetti og Lars Ranek. Se mere på Tatar.rocks