Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnede
100 g mel
50 g smør
40 g flormelis
1 æggeblomme (lille)
Fyld:
250 g kogt risengrød
1 æg
3 spsk sukker
revet skal af ½ citron (økologisk)
25 g mandler (grofthakkede)
Tilbehør:
syltede kirsebær eller kirsebærsovs
Sådan bager du ristærter
- Findél smørret i melet og tilsæt flormelis. Kom æggeblommen i og saml dejen. Lad den hvile koldt, mens fyldet tilberedes:
- Pisk æg og sukker sammen og rør det i den kolde grød. Tilsæt revet citronskal og mandler. Del dejen, såden passer til formene. Smør dem godt.
- Udrul og beklæd med dejen. Kom fyldet i. Bag ved 175 grader i ca. 20 min. Syltede kirsebær eller kirsebærsovs kan serveres til.