SPONSORERET indhold
Jordbærtærte
Jordbærtærte er en dansk klassiker! Her får du en fantastisk lækker tærte med friske jordbær og en smagfuld tærtebund.
4-6 stk.
Ingredienser
Jordbærtærte
Dej:
100 g smør
200 g hvedemel
3 spsk. sukker
1 æggeblomme
evt. koldt vand
Hvid chokolademousse:
100 g hvid chokolade
4 past. æggeblommer (2 bægre)
1 spsk. flormelis
2 dl piskefløde
Desuden:
100 g mælkechokolade
300 g jordbær
Pynt:
25 g høvlet hvid chokolade
- Smuldr smørret i melet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min. Udrul dejen, og for en smurt tærteform (24 cm i diameter) med den. Bag tærtebunden ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til den er gylden og sprød. Afkøl bunden.
- Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommerne med flormelis, til det er cremet. Rør chokoladen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
- Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikroovn. Pensl chokolade på indersiden af tærtebunden. Lad det stivne. Fordel cremen i tærten. Fordel halve jordbær over. Drys høvlet hvid chokolade over.