Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: mindst 1 time
Bagetid: ca. 40 min.
Kan evt. fryses, men bunden bliver blød
Mørdej:
125 g smør
175 g hvedemel
2 tsk sukker
1 lille æg (sammenpisket)
evt. 1 spsk koldt vand
Fyld:
1 dl sødmælk
125 g mørk chokolade (mindst 60% kakao, smeltet)
75 g smør (smeltet)
75 g sukker
3 æg (sammenpiskede)
2 spsk hvedemel
Pynt:
ca. 50 g hvid chokolade (smeltet)
Tilbehør:
evt. ananaskirsebær eller anden frisk frugt
- Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel (evt. i en foodprocessor) og tilsæt sukker.
- Saml dejen med æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Stil dejen i køleskabet i ½-1 time før brug.
- Rul dejen tyndt ud, beklæd en tærteform med dejen og tryk siderne godt til kanterne. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskab 1⁄2 time. Kom evt. et indlæg i tærteformen: Beklæd formen med bagepapir eller sølvpapir.
- Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så undgår du, at tærtebunden hæver, når den bages. Forbag den ved 200 grader i 20 min.
- Bland chokoladefyldet og hæld det i den forbagte bund. Skru ovnen ned til 175 grader og bag ca. 20 min., til fyldet er stivnet.
- Afkøl tærten lidt på en bagerist. Pynt med smeltet, hvid chokolade med en ske. Tærten kan nydes lun eller afkølet med eller uden frisk frugt.