Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Stege/koge/bagetid: 40 min.
300 g hakket okse eller lammekød
1 spsk olivenolie
1 løg
1 fed hvidløg
375 g frossen grønsagsblanding
2 spsk mel
2 dl bouillon eller vand
2 spsk konc. tomatpuré
Worcestershiresauce
Salt & peber
400 g kartofler til mos
1 dl mælk og 15 g smør
salt og peber
Sådan laver du shepherds pie
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Brun kødet på en pande med olie og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Steg under omrøring og tilsæt grønsager. Rør melet i og tilsæt bouillon og tomatpuré. Lad retten simre 15 min. og smag til med Worcestershiresauce, salt og peber.
- Kog store kartoffeltern helt møre i letsaltet vand – ca. 15 min.
- Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en stamper. Tilsæt varm mælk og smør og
- Smag til med salt og peber. Læg kødretten i et ovnfast fad og fordel mosen over.
- Sæt fadet i ovnen 15-20 min., til overfladen er gylden.