Semifreddo med kaffe
Italienerne er også gode til dolce – det søde. Her er den klassiske semifreddo med smag af kaffe, chokolade og nødder.
Ingredienser
Dessert til 6 personer
1 dl piskefløde
6 æggeblommer
100 g sukker
½ dl kold espresso
2 dl kaluha eller anden kaffelikør
250 g ricotta
100 g drænet yoghurt
100 g mørk chokolade, hakket
100 g hakkede valnødder
Tilbehør:
lidt hakket chokolade og valnødder
friske jordbær
Sådan gør du
Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommerne med sukker, til de er lyse og luftige. Kom espresso og kaffelikør i.
Pisk ricotta og yoghurt sammen, så massen bliver glat. Vend forsigtigt flødeskum, ricottamasse og æg sammen. Vend chokolade og valnødder i, og fyld massen i en form, og frys den natten over – eller mindst 6 timer.
Tag den ud ca. 10-15 minutter inden servering. Server med hakket chokolade, valnødder og jordbær.
TIP: Du kan godt udelade alkohol. Parfaiten vil sætte sig lidt hårdere, så tag den gerne ud lidt før.