Scones med kardemomme & hasselnødder
Disse scones er glutenfrie og bagt med en blanding af quinoa- og rismel, som kan købes i helsekostbutikker.
Ingredienser
150 g fuldkornsrismel
100 g quinoamel
100 g koldt smør
2 spsk honning
1 dl mælk
1 æg
1 spsk bagepulver
1 tsk stødt kardemomme
1 nip salt
50 g hasselnødder
1 æg til pensling
Sådan gør du: Tænd ovnen på 200 grader. Bland rismel og quinoamel sammen i en skål. Smuldr det kolde smør i melblandingen. Pisk honning, mælk og æg sammen, og hæld det i dejen sammen med bagepulver, salt, kardemomme og grofthakkede hasselnødder. Ælt dejen sammen. Når dejen er samlet, rulles den til en aflang pølse, deles i 12 stykker, som formes til små runde scones (5 cm i diameter) og sættes på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med finthakkede hasselnødder. Bages ved 200 grader i ca. 18 minutter, eller indtil de er gyldne.
TIP! Prøv at tilsætte en smule frosne bær til dejen, f.eks. hindbær, blåbær eller brombær – det giver en dejlig sødlig smag.
Energi pr. stk.: 175 kcal, fedt 50%, protein 8%, kulhydrat 42%