Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Bage-/kogetid: ca. 20 min.
ca. 300 g hvedemel
et drys fint salt
1½ tsk. bagepulver
75 g smør
25 g sukker
1 æg
200 g cremefraiche (38%)
1 æg (til pensling)
Chokolade-curd:
1 dl stærk kaffe (kold)
2 æg
2 spsk. sukker
100 g mørk chokolade
50 g smør (skåret i små stykker)
- Scones:
- Bland mel, salt og bagepulver i en skål.
- Skær smør ud i små stykker. Smuldr det i melblandingen med fingrene, så det kommer til at ligne revet ost. Bland med sukker.
- Pisk æg og cremefraiche sammen, og kom det i melblandingen. Saml dejen hurtigt uden at ælte for meget.
- Rul dejen til en pølse på et meldrysset bord, og skær den ud i 12 stykker. Læg de 12 scones på bagepapir på bageplade. Pensl hver scone med sammenpisket æg.
- Bag sconesene ca. 17 min. i en 225 grader varm ovn. Afkøl dem på en bagerist. Servér scones med chokolade-curd.
- Chokolade-curd:
- Pisk kaffe og æg sammen med sukker i en lille, tykbundet gryde. Kom stykker af chokolade og smør i gryden.
- Sæt gryden over blus. Pisk det hele sammen over svag varme, til det begynder at få en tyk konsistens. Cremen må ikke koge. Hæld den straks i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er kold og stivnet. Holdbarheden er nogle dage.