SPONSORERET indhold
Sandkage a la oldemor
Her er en variant af en god gammeldags sandkage, der også kan bages som muffins. Kagen er fyldt med stykker af chokolade og korender, der er udblødt i portvin.
(1 sandkage med ca. 12 skiver eller 8 store muffins)
Ingredienser
Arbejdstid: ca. 30 min.
Iblødsætning: mindst 2 timer
Bagetid: ca. 1 time og 15 min., ca. det halve for muffins
Fryse-egnet
100 g korender eller rosiner
1 dl portvin eller rom
200 g smør (blødt)
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
100 g chokolade (hakket)
- Læg korender eller rosiner i blød i portvin eller rom 2-3 timer eller natten over.
- Rør smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend melet i og derefter udblødte korender eller rosiner og chokolade.
- Fyld dejen i en smurt sandkageform, 11⁄2 liter. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 1 time.
- Sluk for ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ovnen ca. 15 min. Stik et lille træspyd eller en lille kniv i midten af kagen. Der må ikke hænge dej på, så skal kagen bage videre.
- Hvis dejen fyldes i muffinsforme, er bagetiden cirka den halve.