Salat med nye kartofler og grønne asparges
En dejlig forårssalat, som er god til f.eks. culotten. Den smager også skønt til sommerens grillede fisk og kød.
Ingredienser
500 g nye kartofler
1 bundt grønne asparges
2 spsk olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
salt og peber
1-2 spsk skalotteløg, finthakket
2 spsk estragonblade eller dild, grofthakket
lidt citronsaft
2 spsk olivenolie
75 g feta
Sådan laver du salat med nye kartofler
Skrub kartoflerne og kog dem møre i vand med salt.
Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges og kassér dem. Skær aspargesene i mindre stykker på skrå af ca. 2 cm. Steg aspargesstykkerne på en pande med olivenolie og hvidløg 2-3 min til de er let møre. Krydr med salt og peber.
Skær de kogte kartofler i halve og vend dem sammen med grønne asparges, skalotteløg, estragon eller dild, citronsaft og drys salaten med små stykker feta.
Se også opskrift på Lammeculotte med grov oliven-tapanade.