150 g hel byg
1 salathoved, f.eks. almindelig
hovedsalat, krølsalat, frilliceeller
romainesalat
200 g brombær
50 g valnødder
50 g blåskimmelost, højst
30% fedt
1 dl kaffefløde, 9 %
salt og friskkværnet peber
Grillede vildtmedaljoner
400 g vildtfilet
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
4 skiver fuldkornshvedebrød
Kog byggen i rigeligt, letsaltet vand, til den er mør. Dryp den af i en sigte, og køl den af. Skyl og tør salaten, og riv den i store stykker. Drys byggen over salaten, og fordel brombærrene mellem salatbladene. Hak valnødderne groft, og rist dem på en tør pande, til de er gyldenbrune.
Bryd osten i små stykker og blend den med fløde til en tynd dressing. Smag dressingen til med salt og peber, dryp den over salaten, og drys med valnødderne.
Skær vildtfileten i 3 cm tykke skiver, og tryk dem let med hånden, så de får form som medaljoner. Pensl medaljonerne med olie, og læg dem på en meget varm grillrist. Grill kødet i ca. 2 minutter på hver side. Kødet skal være rosastegt, så er det mest saftigt. Krydr medaljonerne med salt og peber, og læg dem ned i salaten. Servér retten med brød. Medaljonerne kan være af alle typer vildt. Vælg det, der er sæson for.
Energi pr. person: 2700 kJ (680 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 26 g, heraf mættet fedt 8 g.