Salat med hvidkål, appelsin, fennikel og vanilje
Vanilje, appelsin og fennikel hæver hvidkålen op til nye smagsmæssige højder.
Ingredienser
40 g pinjekerner
400 g hvidkål
5 appelsiner
2 tsk fennikelfrø
1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne. Ryst panden undervejs, så de får varme på alle sider. Hæld dem over på en tallerken, og lad dem køle af.
Skær hvidkålen i milimeter-tynde strimler med din skarpeste kniv. Skær skrællen af fire af appelsinerne, og skær dem i "fileter". Pres saften ud af den femte appelsin. Bland saften med fennikelfrø og vanilje. Vend hvidkål og appelsiner sammen med dressingen, og drys med pinjekerner.
Tip
Vaniljepulver er tørrede vaniljestænger, som er blevet pulveriseret, og det skal ikke forveksles med vaniljesukker. De fås i mange butikker, men du kan også lave det selv ved at gemme "hylsteret", når du bruger vaniljekorn, og kværne det i en morter, kaffemølle eller peberkværn.