”Salade nicoise” med sort quinoa, grillet tun og haricots verts
Endnu et nyt bud på en god gammel klassiker.
Ingredienser
1 dl sort quinoa, kogt efter anvisningen
ca. 300 g grønne bønner
4 smilende æg
2 hjertesalathoveder
ca. 250 g små, faste tomater
1 grøn peber
2 dåser god tun i olie
1 rødløg skåret i tynde både
ca. 100 g sorte oliven
Sennepsvinaigrette:
2 spsk sennep
3 spsk lys eddike, gerne hvidvinseddike, lys balsamico el. lign.
1 fed hvidløg, fintrevet
1 dl olivenolie
lidt havsalt
Sådan gør du
Nip de grønne bønner, og kog dem et par minutter i spilkogende, saltet vand. Skyl under koldt vand.
Kog æggene 5 min, fra vandet koger, og skyl dem over med koldt vand.
Skyl salaten, og tør den grundigt af, og skil salatbladene fra hinanden. Skær tomaterne i halve, og skær den grønne peber i tynde strimler. Vend salatbladene med quinoa, tomater, peberstrimler, grønne bønner og rødløg.
Afdryp tunen, og fordel den i store stykker over salaten. Del æggene i kvarter, og læg dem ved salaten, og fordel de sorte oliven over.
Rør sennep med eddike og hvidløg, og pisk olivenolien i i en tynd stråle, smag til med salt og evt. en smule honning. Dryp over salaten, og servér, evt. med et stykke godt brød til.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Weekendmad: Grillet fiskespyd og pærekage
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter