Sådan laver du en lækker nøddebund med frisk frugt
En enkel kage med en fortryllende kombination af saftig nøddebund, syrlig vaniljecreme og frisk frugt. Se her, hvordan du laver den lækre kage:
Ingredienser
Nøddebund:
4 æggehvider
2 dl sukker
200 gram mandler, fintmalede
70 g smeltet, afkølet smør
lidt hvedemel (maks. 1 tsk)
Syrlig vaniljecreme:
3 dl piskefløde
3 dl cremefraiche 38%
4 spsk flormelis
½ tsk rent vaniljepulver,
1 stang vanilje, kornne heraf
Topping:
forskellig frisk frugt og bær, her er brugt figner, kiwier, ribs og granatæblekerner.
Opskrift på nøddebund med frisk frugt:
1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker 1 spsk ad gangen under stadig piskning, til massen er tyk og skinnende. Vend mandler og smør forsigtigt i.
2. Smør en springform(24 cm) med smør, og drys efter med mel, fyld nøddemassen i formen. Bag nøddebunden ved 180 grader i ca. 25 minutter på ovnens midterste rille. Lad bunden køle lidt ned, før den vendes fra formen ud på et serveringsfad.
3. Bland piskefløde, cremefraiche, flormelis og vanilje, og pisk til en blød creme.
4. Spred ud over nøddebunden, og top med blandede frugter og bær.
PRØV OGSÅ: Skønne mandelmuffins med kokos, vinterrabarber og marcipan