Rugsalat med artiskok og bønner
Mættende og lækker salat. Du kan evt. bruge bønner i stedet for kikærterne
Ingredienser
2 dl perlerug
3-4 artiskokhjerter fra glas eller dåse
Lidt olivenolie til stegning
2-3 spsk. olivenolie
1-2 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg
1 knsp. sennep
200 g eller 1 dåse kogte kikærter
1 forårsløg
Salt og peber
Sådan laver du rugsalat
Kog perlerugen efter anvisningen på emballagen. Skær artiskokhjerterne i kvarte. Svits dem gyldne i olie på en pande. Bland dressing af olie, eddike, presset eller hakket hvidløg og salt og peber. Afdryp kikærter og artiskokhjerter, og snit forårsløget fint. Bland rug, artiskokker og kikærter. Vend dressingen i, og drys med forårsløg.
Fakta
Opskriften er fra bogen "Mad til glade tarme - bedre bakteriebalance på 4 dage" af Søren Lange & Mette Bender, Lindhardt & Ringhof.