Rugkernebrød med abrikos og mandler
Groft og knasende fuld af nødder, kerner og smag.
Ingredienser
60 g knækkede rugkerner
1 dl hørfrø
2 dl kogende vand
75 g cashewnødder
100 g tørrede abrikoser
4,5 dl vand
¾ pakke gær
4 spsk rapsolie
1 dl skyr
10 g salt
100 g mandelmel
500 g rugmel
1 stor silikoneform
Sådan gør du
1/ Stil rugkerner og hørfrø i blød i det kogende vand i 15 minutter.
2/ Hak cashewnødderne, og snit abrikoserne i strimler.
3/ Rør gæren helt ud i vandet, og tilsæt olie, skyr, salt, mandelmel og rugmel.
4/ Hæld vandet fra rugkerner og hørfrø, og tilsæt dem til dejen. Rør dejen godt i igennem.
5/ Fordel dejen i formen, og glat den ud med en våd hånd. Prik med en gaffel i overfladen, og stil den til hævning i rugbrødsformen i ca. 3 timer.
6/ Bag rugbrødet midt i ovnen ved 200 grader i først 1 time, dæk så brødet med stanniol, og lad det bage 1 time mere.
7/ Når brødet er færdigt, pakkes det ind i et vådt viskestykke med et tørt håndklæde omkring. Stil det på køl eller til side til dagen efter. På den måde bevarer det sin saftighed og er nemt at skære ud.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Brødkrans med oliven
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter