Rugbrødsboller med kerner
Mættende boller, som er gode til madpakken eller til morgenmad med en skive mager ost på.
Ingredienser
8 stk.
25 g gær
1 hvidtøl
2 tsk salt
300 g rugmel
125 g speltmel
1 spsk hørfrø
1 spsk solsikkekerner
1 spsk græskarkerner
1 spsk sesamfrø
Sådan gør du
1/ Rør gær, hvidtøl og salt sammen − tilsæt mel lidt ad gangen. Brug en røremaskine til at ælte dejen, eller ælt den med hænderne – dejen skal være en anelse klistret. Lad dejen hæve i ca. 2 timer, eller sæt den på køl i en lukket beholder natten over.
2/ Kom alle kerner og frø i en skål, og form dejen til små rugbrødsboller, ca. 8 stk – vend bollerne i kerneblandingen, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min på bagepladen. Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 200 grader.
[375 kcal. pr. portion]
PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med rugbrødsknas