Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 8-10 min.
Fryse-egnet
3 æg
125 g sukker (11/2 dl)
50 g kartoffelmel (3/4 dl)
1 spsk mel
1 tsk bagepulver
50 g smør (smeltet)
Fyld:
200 g bær (f.eks. hindbær, brombær, blåbær m.m.)
125 g sukker
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche (18%)
2 spsk flormelis
Pynt:
flormelis
125 g frugt og bær
flødeskum
- Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend de sammenpiskede æggeblommer i.
- Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med smeltet smør.
- Fordél dejen på bagepapir lagt på en bageplade og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
- Vend den straks over på sukkerdrysset bagepapir og dæk med et rent viskestykke, så dampen holder bunden blød.
- Fyld: Giv bær og sukker et kort opkog. Lad det svale. Blend evt. halvdelen af bærrene. Pisk fløden stiv og pisk cremefraiche og flormelis i.
- Fordél flødeskumscremen på rouladebunden og kom bær blandingen herpå. Rul sammen til en roulade.
- Læg rouladen i fryseren, men tag den op 1 time før, den skal serveres.
- Drys med flormelis og pynt med hele bær og flødeskum før servering.