Rørt tatar med ramsløgscreme
Rørt tatar bliver endnu mere luksus, når det bliver smukt anrettet i sprøde salatblade.
Ingredienser
8-10 små hapser
Rørt tatar:
250 g oksekød til tatar
2 æggeblommer
1 skalotteløg
bredbladet persille
8-10 cornichoner
1-2 spsk kapers
1 spsk peberrod
1 spsk grovkornet dijon-sennep
1 spsk koldpresset olivenolie
1-2 tsk tabasco
salt og friskkværnet peber
8-10 hjertesalatblade
Ramsløgscreme:
1½ dl mayonnaise
1 fed hvidløg
5-7 blade ramsløg
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk Sukrin
Sådan gør du
Rørt tatar:
Kom kødet i en skål, og rør æggeblommerne godt ind i kødet.
Hak skalotteløg, persille, cornichoner og kapers fint, riv peberroden, og kom det hele i skålen sammen med de resterende ingredienser, og rør godt rundt.
Smag tataren til, og juster eventuelt med sennep, tabasco, salt og peber, til du synes, den er tilpas stærk.
Ramsløgscreme:
Blend alle ingredienserne i en blender eller i en mini-hakker.
Anret den rørte tatar på hjertesalatblade, og server ramsløgscremen ved siden af. Spis den, som den er, eller server den med skiver af kernebrød.
PRØV OGSÅ: Tatar med brøndkarse og peberrod
PRØV OGSÅ: Tun tatar med mango
PRØV OGSÅ: Røget makrel-tatar med radiser og ærter