Rødkålssalat med avocado dressing
Rødkålen er velegnet, når du spiser maven flad. Den mætter dejligt, er rig på antioxidanter og så er den fiberrig. Dressingen er sammensat af avocado, pesto og rapsolie som alle tre er rige på monoumættet fedt.
Ingredienser
300 g rødkål
1 gul peberfrugt
Dressing
1 æg
1 avocado
10 g pesto
6 g rapsolie
2 spsk minimælk
1 tsk grovkornet sennep
1 lime, saften heraf
1 spsk balsamico
1 knsp karry
salt og peber
Pynt
frisk basilikumblade
Næringsindhold
-
Energi pr. person:250 Kcal
Sådan laver du salaten
1. Kog ægget i vand i ca. 7 minutter, og snit rødkålen meget fint. Brug evt. en foodprocessor eller et mandolinjern. Skær peberfrugten i strimler eller tern.
2. Mos æg og avocado, og rør pesto, rapsolie, mælk, sennep, limesaft, balsamico, karry, salt og peber i dressingen. Vend den i salaten eller fordel den som små klatter over salaten. Pynt med frisk basilikum.