SPONSORERET indhold
Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
Rødkålssalaten smager dejligt af jul. Den er fiberrig og rig på sund fedt fra valnødder og hørfrøolie.
Af: Majbritt Louring Engell/www.netslank.dk
Foto: Mikkel Adsbøl
Rødkålssalat med appelsinskal til 6 personer |
Total: 20 min
Ingredienser
400 g rødkål
2 kakifrugter
1 spsk sesamfrø eller nigellafrø
25 g valnødder
skallen fra en appelsin (øko)
20 g rapsolie med citron eller hørfrøolie
1 lime, saften heraf
1 knsp stødt nellike
1/2 tsk kanel
salt og peber
Næringsindhold
-
Energi pr. person:100 Kcal
Sådan laver du rødkål
1. Snit kålen i lange tynde strimler, brug evt. en foodprocessor. Hak kakifrugterne i grove tern.
2. Rist sesamfrøene på en tør pande ca. 2-4 min. Ryst undervejs. Hak valnødderne med en kniv.
3. Bland rødkål, kakifrugter, ristet sesamfrø, og valnødder i en skål. Riv skallen fra appelsinen og rør den sammen med olie, limesaft, nellike, kanel, lidt salt og peber sammen.