Rødbedetatar
Rødbede er en af mine favoritter. Til salat, bagt, til juice og som her, en tatar. Nyd den med de bløde,pocherede æg og den milde gedeost. Udskift gedeosten med feta, hvis du ikke bryder dig om ged.
Ingredienser
600 g rødbede
1 spsk cognac (kan
udelades)
2 tsk dijonsennep
2 spsk hakket estragon
2 spsk kapers
salt
Pocherede æg:
4 spsk eddike
4 æg
kogende vand
salt
Desuden:
lidt blød gedeost
kapers
lidt plukket estragon
salt og peber
Sådan gør du
Skræl rødbederne, og riv dem groft. Dryp dem af i en si.
Rør rødbeden med cognac, sennep, estragon og kapers. Smag til med salt.
Pocherede æg: Kom 2 spsk. eddike i en skål. Slå 2 æg ud i skålen. Salt det kogende vand rigeligt. Pisk i vandet med et piskeris, så du skaber en "strøm" i midten. Hæld forsigtigt æggene i vandet, skru ned for varmen, så vandet er lige under kogepunktet, og lad æggene pocherer i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske, og gentag med de to andre æg.
Anret tataren på fire tallerkner. Top med æg, og pynt med gedeost, kapers og estragon.
Krydr med salt og peber, og server straks.
TIP! Retten bliver ikke dårligere, af at blive serveret med et stykke grillet surdejsbrød.
PRØV OGSÅ: Opskrift: Kokkens nemme forret med svampe