Rødbedesuppe med peberrod og bacon
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
150 g bagekartoffel
700 g rødbede
1½ spsk olivenolie
½ tsk korianderfrø
1,2 l hønsebouillon eller vand
saften af 1 lime
150 g bacon
1-2 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt 10 %
2-3 spsk hakket purløg
3 spsk revet peberrod
tilbehør, groft brød
Sådan gør du
Snit løg og hvidløg i mindre stykker. Skræl gulerødderne, kartoflerne og rødbederne, og skær dem i grove tern.
Varm olivenolie op i en gryde, og rist løg ved svag varme i ca. 5 min, tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Tilsæt gulerødder, kartofler, rødbeder og korianderfrø, og rist videre ved svag varme i 7-8 min. Hæld hønsebouillon eller vand ved, og kog suppen i 30 min. under låg. Stik i rødbederne og tjek, at de er super møre. Blend suppen, og krydr med limesaft, salt og peber.
Skær bacon i mindre stykker, og rist dem sprøde på en pande.
Servér rødbedesuppen med en skefuld drænet yoghurt, lidt sprødstegt bacon, et drys hakket purløg og revet peberrod efter smag. Servér groft brød til din suppe.
TIP
Spis masser af det grønne og skru ned for kødet. Sæsonens grøntudvalg smager forrygende, som f.eks. kartofler, gulerødder og rødbeder.