Rødbedesuppe med bacon og peberrod
Ingredienser
1 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
200 g bagekartofler
750 g rødbeder
1½ spsk olivenolie
½ tsk korianderfrø
½-1 tsk chili, finthakket
1 l vand eller hønsebouillon
1 lime eller ½ citron, saften heraf
salt og peber
100 g bacon, skåret i tern
2 spsk peberrod, revet
1 dl persille, hakket.
Tilbehør: groft brød
Sådan gør du
Snit løg og hvidløg i mindre stykker. Skræl gulerødder, kartoflerne og rødbederne og skær dem i grove tern.
Opvarm olivenolie i en gryde, og rist løg ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Tilsæt gulerod, kartoffel, rødbede, korianderfrø og chili og rist videre ved svag varme i 7-8 min. Hæld hønsebouillon eller vand herved, og kog suppen i ca. 25 min under låg indtil rødbederne er møre. Blend suppen, og krydr med lime eller citronsaft, salt og peber.
Skær bacon i små tern og steg det sprødt på en pande.
Servér rødbedesuppen med et drys persille, revet peberrod og sprødstegt bacon. Spis groft brød til din suppe.