SPONSORERET indhold
Rødbedekage
Dejen er rørt med revne rå rødbeder, der giver lidt ”bid” i kagen. Du kan også koge eller bage rødbederne, inden du river dem, hvis du foretrækker en endnu blødere kage. Jeg har pyntet med meget tynde strimler af rå, gule beder. Du kan også bruge appelsinskal.
(1 kage, ca. 12 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 1 time
Ingredienser:
500 g rødbeder
250 g hvedemel
3 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt kanel
¼ tsk. salt
125 g smør
100 g sukker
100 g rørsukker (eller farin)
3 æg (str. L)
1 tsk. vaniljesukker
1 citron (økologisk)
Glasur:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 tsk. sirup
Sådan gør du:
- Skræl rødbederne, og riv dem på et rivejern.
- Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt kanel og salt.
- Pisk smør og de 2 slags sukker sammen. Pisk æggene i ét ad gangen, og tilsæt vaniljesukker, fintrevet citronskal og 1 spsk. citronsaft. Vend rødbederne i, og tilsæt melblandingen ad et par gange.
- Bred dejen ud i en smurt form/springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir.
- Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 15 min., før den flyttes ud på en rist.
- Glasur:
Hak chokoladen groft, og læg den i en skål. - Giv fløde og sirup et opkog, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 1-2 min. og rør så, til chokoladen er smeltet, og glasuren bliver blank. Lad den stå i 5-10 min., til den har en passende konsistens, og fordel den så over den afkølede kage.