Rødkål/appelsinsalat og knoldselleri i estragoncreme
Ingredienser
Rødkål/appelsinsalat med valnødder
½ rødkål
2 appelsiner
100 g valnødder
2 spsk valnøddeolie.
Knoldselleri i estragoncreme
1 lille selleri
2 dl cremefraiche
1 spsk citronsaft
4 spsk finthakket estragon
salt og friskkværnet peber.
Sådan gør du
Skær stokken af rødkålen, kassér de yderste grove blade, og snit kålen me-get fint. Fileter appelsinerne ved først at skære top og bund af. Skær resten af skrællen af ved at skære langs frugtens runde form. Skær forsigtigt ned langs hver filet/skive, så den løsnes uden hinden kommer med. Knug appelsinresterne fri for saft, kom den i rødkålen sammen med al den saft, der er løbet ud under processen. Bland rødkål, appelsin
Skræl sellerien, og skær den i julienne. Bland ingredienserne til cremen, og smag til med salt og peber. Vend sellerien i cremen. fileter og valnødder, og vend til sidst valnøddeolie i salaten.
rødebedesalat opskrift
I stedet for valnødder kan du bruge granatæblekerner, hvis du går efter no-get mere syrligt.
„Julienne“ betyder, at man først skærer frugten eller grøntsagen i ca. 5 cm lange stykker, der derefter skæres i 3-4 mm strimler på langs.