Rød tun med pastasalat og sojabønnemos
Rugmelspasta, som er brugt her, er et fantastisk alternativ til almindelig fuldkornspasta. Rugmelspasta indeholder 14,6 fiber pr. 100 gram mod 7 gram i fuldkornspasta.
Ingredienser
200 g sojabønner (fra frost) eller edamamebønner
1 knsp wasabipasta
½ tsk salt
2 spsk hvidvinseddike
120 g rugmelspastaskruer (f.eks. Il Fornaio)
800 g frisk tun (skåret i 4 bøffer)
fedtstof til stegning, f.eks. kokosolie eller smør
500 g cherrytomater (forskellige farver)
l4 spsk olivenolie
peber og salt
lidt frisk timian
Sådan gør du
1/ Overhæld sojabønnerne med kogende vand, og lad dem trække nogle minutter. Blend bønner, wasabipasta, salt og eddike med en stavblender.
2/ Kog pastaen efter anvisning på pakken.
3/ Steg tunen i fedtstof i ca. 2 minutter på hver side.
4/ Del tomaterne. Vend pasta og tomater sammen til en pastasalat. Hak lidt frisk timian over, og vend det hele med olivenolie. Drys med salt og peber.
5/ Servér tunen med pastasalat og sojabønnemos. Pynt med timian.
450 kcal. pr. person.
SE OGÅ på Boligliv.dk: 2 x nem og lækker pasta
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter