Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 40 min.
Ingredienser:
300-400 g rødbeder
1 kartoffel (100 g)
1 æble
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk olivenolie
1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
1-2 spsk balsamico
salt og peber
Peberrodscreme:
1 dl cremefraiche (38%, eller piskefløde)
1-2 tsk peberrod (friskrevet)
1 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
sukker, salt og peber
Tilbehør:
groft brød
- Skræl rødbederne, kartoflen og æblet og skær det i tern.
- Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olie og vend grønsagerne i gryden.
- Vend rundt, krydr med salt og peber og tilsæt bouillon.
- Giv det et opkog, skru ned og lad suppen simre, til alt er mørt – ca. 30 min.
- Blend suppen jævn og hæld den tilbage i gryden. Varm igennem og smag til med balsamico, salt og peber.
- Pisk cremefraiche eller fløde til skum. Vend peberrod og citronskal i og smag til med en smule sukker, salt og peber.
- Servér suppen i dybe skåle med en skefuld peberrodscreme på toppen og brød til.