Ingredienser
Risengrød med tørret frugt
2 dl vand
2 1⁄2 dl grødris (ca. 200 g)
1,2 liter mælk
lidt salt
Tørrede frugter:
100 g rosiner
50 g soltørrede tranebær
100 g abrikoser (hakkede)
Tilbehør:
smørklat og kanelsukker
Sådan laver du risengrød med tørret frugt
Kog vand og ris i en tykbundet gryde i ca. 10 min. Hæld mælken i, og bring grøden i kog under omrøring. Rør jævnligt over hele bunden, så grøden ikke brænder på.
Kog ved svag varme ca. 45 min. Kog de tørrede frugter med i grøden de sidste 10 min. Smag risengrøden til med salt, og servér risengrøden med smørklat og kanelsukker.
SE OGSÅ: Risengrød under dynen
SE OGSÅ: Risengrød på brune ris og mandelmælk
Tip
Kog risengrøden op og sæt gryden ind under dynen eller pak den ind i et par tykke tæpper og lad den stå ca. 2 timer, til risene er møre. Grøden skal pga. bakterier spises inden for en time. Kog risengrøden et par min. inden servering.