Ingredienser
Risalamande a la creme brulée
Risengrød:
1/2 stang vanilje
60 g grødris
1,5 dl vand
3 dl mælk
1⁄4 tsk salt
1 1/2 spsk sukker
Endvidere:
2 pasteuriserede æg
2 1⁄2 piskefløde
75 g smuttede mandler (hakket + 1 hel)
1 citron (usprøjtet)
50 g rørsukker
- Tænd ovnen på 140 grader. Tilbered grøden:
- Skyl risene i koldt vand, kom dem i en gryde med vand og giv dem et opkog. Rør rundt og tilsæt den flækkede vaniljestang, mælk og salt. Giv det et opkog under omrøring, og lad så grøden simre under låg i ca. 35 min. Rør sukker i grøden og hæld den i en skål til afkøling.
- Pisk æg og vaniljefløde let sammen i en skål og pisk lidt af den varme grød i. Rør det op i den varme grød og rør resten af fløden i. Tilsæt mandler (og evt. 1 hel) og fintrevet citronskal.
- Fordél riscremen i 4-6 lave, ovnfaste skåle og sæt dem i ovnen i 30 min. Lad dem afkøle og sæt dem i køleskab. Drys rørsukker over cremen og gratinér dem under grillen i 2-3 min. eller brug en lille gasflamme til at gratinere med. Overfladen skal blive til en tynd hinde af sprød karamel.