Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
1 portion risengrød
(kogt af 1⁄2 liter mælk og 75 g grødris)
2-3 spsk sukker
kornene af 1⁄2 stang vanilje
2 spsk lys portvin (evt.)
25 g mandler (smuttede og grofthakkede)
2 ½ dl piskefløde
Tilbehør:
kirsebærsovs
Sådan laver du risalamande
- Rør den kolde risengrød med sukker og vaniljekorn og tilsæt lidt portvin. Bland de grofthakkede mandler i – men husk, der skal være en hel mandel. Pisk fløden til skum og vend den i.
- Fordél desserten i portionsglas og servér med kold eller lun kirsebærsovs.
TIP
Risalamanden kan tilsættes lidt sherry for at forstærke smagen af mandler. Du kan også komme lidt citronskal i, hvis du vil have smagen mere syrlig.