Nem & lækker rabarbertrifli
Rabarber er et tegn på, at det snart bliver sommer, og denne trifli leder også tankerne over på solskinsdage og mad i det fri.
Ingredienser
Rabarberkompot:
400 g rabarber
175 g rørsukker
½ vaniljestang, flækket
¼ dl vand
Til triflien:
2½ dl piskefløde
14 -16 makroner, knuste
ca. 4 dl rabarberkompot
50 g hvid chokolade, grofthakket
½ dl ristede mandler, hakkede
Sådan laver du rabarbertrifli
1. Skær rabarber i mindre stykker. Kom rabarber, rørsukker, vaniljestang og en lille smule vand i en gryde, og bring det til kogepunktet. Lad det simre ved jævn varme, til kompotkonsistens er opnået, det tager ca. 10 minutter (tilsæt evt. lidt ekstra sukker, hvis du synes, den er for syrlig). Afkøl rabarberkompotten.
2. Pisk fløden til flødeskum. Fordel halvdelen af de knuste makroner i 4-6 glas. Kom skefulde af rabarberkompot, lidt hakket hvid chokolade og hakkede ristede mandler over og flødeskum øverst.
3. Lav endnu et lag med makroner, rabarberkompot og flødeskum. Sæt rabarbertrifli i køleskab, og lad desserten trække nogle timer før servering.
Tip
Trifli kan laves på alle mulige forskellige bær og frugter, der forinden er kogt til kompot eller grød. Hvis rabarberne lader vente på sig i år (de kommer normalt i april-maj), så prøv at lave triflien med frosne bær, f.eks. stikkelsbær, hindbær eller blommer.