Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
600 g rå grøntsager (f.eks. blegselleri, gulerod, agurk, peberfrugt, blomkål, hjertesalat, cherrytomater og grønne asparges)
Grøn dip:
200 g frosne ærter (optøede)
1 fed hvidløg
1-2 spsk græsk yoghurt (eller cremefraiche)
1 spsk lime- eller citronsaft
1-2 forårsløg (finthakkede)
frisk mynte (eller koriander, finthakket)
salt og peber
Rød dip:
100 røde peberfrugter (grillede, færdigkøbte)
50 g lyst brød (uden skorpe)
50 g valnødder (ristede)
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
2-3 tsk ahornsirup (eller lys sirup)
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk chiliflager (eller stødt chili)
frisk koriander
salt og peber
- Rens grønsagerne og skær dem evt. ud i mindre stykker.
- Grøn dip:
Kør ærter og hvidløg sammen i en foodprocessor og tilsæt yoghurt, limesaft, forårsløg og mynte. Smag til med salt og peber. - Rød dip:
Hæld væden fra peberfrugterne og kør dem sammen med de øvrige ingredienser i en foodprocessor. Smag til med salt og peber og servér med friskhakket koriander.