Panang andespyd med ris og sprød sur-sød salat
Nem aftensmad, der er både spicy og sprød. Her får du opskriften på Panang andespyd med ris og en sprød asiatisk salat til.
Ingredienser
Dressing:
2 dl eddike
75 g sukker
1 stjerne anis
Grønsager:
2 tomater uden kerner i små tern
2 gulerødder i små tern
1 agurk uden kerner i små tern
And:
2 stk. andebryst
8 træspyd
200 g panko rasp
2 spsk jordnøddeolie (kan erstattes med vindruekerneolie)
Til servering:
Kogte ris
Sådan laver du panang andespyd
1. Kom alle ingredienserne til dressingen i en gryde, kog den op, og lad den koge i 3 minutter, mens der piskes.
2. Tag dressingen af varmen, køl helt ned, og vend derefter grønsagerne i. Lad salaten trække mindst 10 minutter – gerne længere – før den serveres.
3. Skær kødet ud i stykker af 2 cm tykkelse, bank dem lidt flade, og sæt dem på træspyd. Vend spyddene godt rundt i raspen, og steg dem i jordnødde-olie 2-3 minutter på hver side.
4. Server spyddene med panang and rygende varme med ris og sur-sød salat.
TIP
Panko rasp kan købes i asiatiske supermarkeder, man kan godt bruge almindelig rasp, men det giver slet ikke den samme smag.