Ingredienser
325 g nødder, fx hasselnødder og mandler
5 store æg
1 spsk honning, alternativt ahornsirup eller kokospalmesirup
2 spsk kokosfibermel
5 spsk ekstra jomfruolivenolie
3-4 store kviste rosmarin
3 spsk små sorte oliven uden sten
½ tsk fint himalayasalt
1 stor tsk bagepulver
Sådan laver du palæobrød
Kør nødder til mel på en foodprocessor. Pisk æggene helt lyse med honning. Bland forsigtigt nøddemel, kokosfibermel og olie i æggeblandingen. Skyl og slyng rosmarin, finthak bladene og kassér stænglerne. Hak oliven groft. Bland rosmarin, oliven, salt og bagepulver i dejen og hæld den i en smurt brødform.
Bag brødet ved 175 °C varmluft i ca. 35 minutter, til der ikke hænger dej ved, når du tester med en tandstik eller en kødnål. Variation Du kan med fordel erstatte noget af nødde/mandelmelet med græskarkerner, du også kværner til mel.
Om bogen
Martin Kreutzer og Sandra Pugliese, Nødder - naturens genvej til flad mave og antiinflammatorisk styrke, Forlaget Muusmann, 169 sider, 250 kr. Læs mere på muusmann-forlag.dk og Facebook/muusmann forlag