Ingredienser
Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 50 min
6 stk kyllingebryst
salt og peber
2 spsk dijonsennep
50 g sesamfrø
1 spsk olivenolie eller smør
Fritter:
1 kg store kartofler
1 kg rodfrugter
1 spsk olivenolie
1 spsk frisk rosmarin (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
salt og peber
Dip:
1 stort bdt persille
1-2 fed hvidløg (pillede)
2 spsk citronsaft
2 spsk jomfruolivenolie
2½ dl græsk yoghurt eller cremefraiche
½ tsk salt
½ tsk knust sort peber
½ tsk stødt spidskommen
Sådan laver du ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skrub eller skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i ensartede grove stykker. Vend den med olivenolie, rosmarin, hvidløg, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen 45-50 min.
2. Krydr kyllingekødet med salt og peber og pensl dem med sennep. Vend dem i sesamfrø og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie eller små klatter smør og sæt dem i ovnen ca. 20 min.
3. Skyl og slyng persillen og hak den sammen med hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt citronsaft og olivenolie og kør det glat. Rør persilledressingen sammen med yoghurt eller cremefraiche og smag til med salt, peber og spidskommen. Anret portionsvis eller på fade og i skåle.
Tip
Ovnstegt kyllingebryst er ikke fryse-egnet.