Ovnbagt kartoffel-græskar-salat med grillpølser
Alle slags kartofler kan bruges i opskriften, og brug gerne flere slags på samme tid. Kartofler smager forskelligt alt efter sort, også selvom de er blevet tilberedt fuldstændigt ens.
Ingredienser
400 g blå kartofler
400 g kartofler, velegnede til ovnbagning, f.eks. rød raja
1 græskar, f.eks. hokaido
3 fed hvidløg, revede
½ dl olivenolie
salt og peber
4-8 grillpølser
Garniture:
1 bdt persille
1 glas kapers
1 skalotteløg (kan udelades eller erstattes af ½ rødløg)
1 håndfuld grøn salat
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 225 grader.
Skrub kartoflerne rene, men lad skrællen sidde på. Skær kartoflerne i mindre stykker.
Skær skrællen af græskarret, og skrab kernerne ud. Skær græskarret i stykker, som er lidt større end kartoffelstykkerne, og læg alle grøntsagerne i ét lag i et ovnfast fad eller på en bradepande.
Bland hvidløg med olivenolie, salt og peber, og hæld det over grøntsagerne.
Læg grillpølserne på toppen, og sæt fadet i ovnen. Grøntsagerne er sprøde efter ca. 25 min.
Vend ved servering grøntsagerne med persille, kapers, skalotteløg og salat, og servér pølserne ved siden af.
PRØV OGSÅ: Rosmarinstegte aspargeskartofler med kylling i svampesauce
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Caribisk kyllingeret