Ovnbagt fisk med tartarsauce
Fisk er lynhurtigt at tilberede. Det er hverdagens sunde form for fastfood, men mange steger den forkert, så den bliver tør og kedelig. Kom den i stedet i ovnen ved 175 grader. Her får du en lækker opskrift på ovnbagt fisk med tartarsauce - du kan bruge alle former for torskefisk i filet f.eks. lyssej, kuller eller kulmule.
Ingredienser
600-800 g torskefisk i filet f.eks. lyssej, kuller eller kulmule
salt, peber og olivenolie
1 citron skåret i både og et par
kviste dild
Tilbehør: en grøn salat med limesaft, kartofler og f.eks. tartarsauce(se nederst).
Tartarsauce:
4 spsk græsk yoghurt
3 spsk mayonnaise
1-1½ tsk dijonsennep
3 hakkede cornichoner
2 tsk hakkede kapers
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk finthakket rødløg
3 spsk hakkede krydderurter, f.eks. persille og kørvel.
Citronsaft
Salt og peber
Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 175 grader. Skær fisken i 6-8 portionsstykker, og kom stykkerne på en bageplade med bagepapir.
2. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag fisken kort før servering i ovnen 10-12 minutter. Så er den saftig og lækker.
3. Server den bagte fisk med citron skåret i både, frisk dild og en grøn salat, kogte kartofler og en hurtig sauce
Tartarsauce:
Rør græsk yoghurt sammen med mayonnaise, dijonsennep. Tilsæt de hakkede cornichoner, hakkede kapers, finthakket hvidløg, finthakket rødløg, hakkede krydderurter, f.eks. persille og kørvel. Krydr med citronsaft, salt og peber.
Kokketrick
Du kan også vælge at tilberede fisk ved lavere temperatur og herved være ekstra sikker på et godt resultat. Bag fisken ved 120 grader i cirka 20 minutter. Alt tilberedningstid med kød og fisk er cirkatider – tiden afhænger af hvor tykt/ højt fiskestykket er, og den ovn du har, så tjek fisken undervejs. Når den er hvid og kødets lameller kan pilles fra hinanden, er den færdig.