SPONSORERET indhold
Oreomuffins med chokoladecreme
De fleste børn elsker kiksene Oreo – også i hjemmebagte muffins med masser af chokolade.
ca. 12 stk.
Ingredienser
12 oreos
50 g mørk chokolade
150 g smør
150 g lyst rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Chokoladefrosting:
50 g smør
150 g flormelis
25 g kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker
100 g flødeost naturel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader. Halver oreos, så du har en kiks med creme og en uden. Knus oreos uden creme.
- Hak chokoladen groft. Smelt 100 g af chokoladen i en skål over vandbad.
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der stadig piskes.
- Bland hvedemel med bagepulver og salt, og rør i dejen, til den er ensartet. Tilsæt den smeltede chokolade. Rør dernæst hakket chokolade og knuste oreos i dejen. Gem evt. lidt af de knuste oreos til pynt.
- Fyld lidt dej i bunden af hver muffinsform, og læg nu oreo-delen med creme i formen. Fyld formene op med resten af dejen, og bag kagerne i ca. 20 min. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagte. Afkøl kagerne.
- Pisk alle ingredienserne til chokoladefrostingen sammen. Fordel i en sprøjtepose, og pynt kagerne. Drys med resten af de knuste oreos.