SPONSORERET indhold
Nødderoulade med citronskum
Den lækre roulade er bagt med nødder i rouladebunden og fyldt med en lækker syrlig citroncreme. En perfekt kombi på kagebordet.
8-10 personer
Ingredienser
Rouladedej:
3 mellemstore æg
120 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g hakkede hasselnødder
Citroncreme:
2 blade husblas
2 past. æggeblommer (1 bæger)
50 g sukker
1 tsk. revet usprøjtet citronskal
5 spsk. citronsaft
2 dl piskefløde
Pynt:
evt. revet usprøjtet citronskal og citronmelisse
Tilbehør:
flødeskum
- Lav en portion rouladedej. Fordel dejen på bagepladen, og drys de hakkede nødder over i et jævnt lag. Bag rouladen i ovnen ved 225 gr. i 5-7 min.
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
- Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
- Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad massen køle af, til den er fingervarm. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du flødeskummet forsigtigt i.
- Fordel citroncremen på den afkølede kagebund, og rul sammen til en roulade. Lad kagen stå tildækket i køleskab i 3-4 timer eller natten over, inden den serveres. Pynt evt. med citronskal og citronmelisse. Server evt. med flødeskum.