Ingredienser
Arbejdstid:
1 time
Bagetid:
2x8 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 40 kager)
2 æg
100 g smør
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1 knsp salt
3 spsk sukker
125 g hasselnødder
Fyld:
125 g flormelis
75 g smør
1 tsk fintrevet citronskal
1-2 spsk citronsaft
- Skil æggene. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggeblommer og vaniljesukker i.
- Bland mel, bagepulver og salt og rør/ælt det i dejen. Pak dejen ind og sæt den i køleskab min. 1 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1/2 cms tykkelse og udstik den til ca. 80 runde eller hjerteformede kager.
- Læg dem på bageplader med bagepapir.
- Pisk æggehviderne let stive med sukker og vend hakkede nødder i.
- Læg en teskefuld nøddemarengs på halvdelen af kagerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
- Læg dem på en bagerist og lad dem afkøle.
- Pisk blødt smør sammen med fintrevet citronskal og flormelis og smag til med citronsaft.
- Læg en teskefuld citroncreme på halvdelen af kagerne og læg kagerne med nødder 10 ovenpå som låg.