Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Bagetid: ca. 8 min.
200 g smør
300 g hvedemel
1 dl sukker
Hvid dej:
2-3 spsk. vand (koldt)
Brun dej:
1 spsk. kakao
lidt vand
Rød dej:
ca. ½ dl lage fra syltede rødbeder
- Skær smør i mindre stykker, og smuldr det med mel, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker.
- Hvid dej:
- Saml 2/5 del af dejen med vand.
- Brun dej:
- Tag ca. 1/5 af blandingen fra, tilsæt kakao, og saml dejen med vand.
- Rød dej:
- Saml resten af blandingen (2/5) med lage fra syltede rødbeder til en rød dej.
- Læg dejene i køleskabet.
- Rul den hvide og den røde dej ud i ca. 2 mm’s tykkelse. Skær en trekant af den røde dej til nissehue. Udstik en hvid cirkel til hoved.
- Tril 2 små kugler af den brune dej til øjne. Læg øjne på ”ansigtet” og tryk dem ned i dejen ved at rulle forsigtigt.