Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Bunde:
400 g frossen butterdej (i ruller)
1 æg
Creme:
1/2 stang vanilje
1/4 l mælk (eller fløde 9 %)
2 æg
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Bær:
200 g brombær
200 g blåbær
100 g sukker
1 + 1/2 dl vand
2 spsk kartoffelmel
Glasur:
100 g flormelis
2 spsk rom (el. lign.)
Endvidere:
2 dl piskefløde
- Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud på et skærebræt og del hvert stykke igennem, så der bliver 4 stænger på ca. 10 cm’s bredde.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg (dog ikke på kanterne, da det vil hindre dem i at hæve ordentligt). Prik dejen med en gaffel og sæt pladen i ovnen i 15-20 min., til dejen er gylden og gennembagt. Læg stængerne på en rist til afkøling.
- Creme: Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og kom den i en gryde med mælk eller fløde. Giv det et opkog. Pisk æggene sammen med sukker og majsstivelse i en skål.
- Pisk mælk eller fløde i æggene og hæld det tilbage i gryden. Kog det igennem under piskning. Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.
- Bær: Læg de flotteste bær (75 g af hver slags) til side. Kom resten i en gryde med sukker og vand og kog det igennem under omrøring, til sukkeret er smeltet, og bærrene er kogt lidt ud.
- Tag gryden af varmen og tilsæt kartoffelmel rørt ud i koldt vand. Hæld det i en skål til afkøling.
- Glasur: Rør sigtet flormelis sammen med rom og smør det på 2 af stængerne. Brug undersiden af dem som overside, da de er glattest.
- Samling: Læg de 2 stænger uden glasur på et fad. Pisk cremen igennem og fordél den på stængerne. Vend de rå bær i bærkompotten (hold lidt tilbage til pynt) og læg den oven på cremen.
- Pisk fløden til skum og fordél den over bærrene. Læg de to glaserede stænger ovenpå. Pynt med friske bær.
- Skær hver stang ud i 4-5 kager. Brug en skarp, savtakket kniv.