Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 35 min.
Dej:
1 dl mælk
25 g smør
½ stang vanilje
3 æg
150 g sukker
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Mysli-topping:
75 g smør
½ dl mælk
125 g brun farin
100 g mysli
50 g nøddemix/ studentermix med rosiner
- Dej:
- Giv mælken et opkog, og smelt smørret i mælken.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i en skål med æg og sukker. Pisk blandingen skummende.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen. Pisk den varme mælkeblanding i.
- Hæld dejen i en bradepande eller kageform på 15 x 15 cm beklædt med bagepapir, så den er ⅔ fyldt. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 25 min., til den er så fast, at toppingen kan kommes på.
- Mysli-topping:
- Smelt smør og mælk, og rør brun farin, mysli og nøddemix i. Fordél blandingen i et jævnt lag på kagen.
- Skru ovnen op til 225 grader. Og bag kagen videre i ca. 10 min., til den er gennembagt og gylden på overfladen. Skær kagen i snitter.