SPONSORERET indhold
Mysliboller med speltmel
Delikate og velsmagende mysliboller.
12 stk.
Ingredienser
4 dl tempereret vand
2 dl acido yoghurt naturel
10 g gær
1 spsk honning
1 spsk kanel
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 tsk uraffineret flagesalt
2 æbler
50 g blandede, hakkede valnødder og hasselnødder
50 g hakkede mandler
100 g blandet og hakket tørret frugt som dadler, abrikoser og rosiner
200 g grovvalsede havregryn
300 g sigtet speltmel
300 g speltmel
Drys:
1 pisket æg
grovvalsede havregryn
Sådan gør du:
- Bland vand, acido og gær i en røreskål. Udrør gæren, og tilsæt honning, kanel, olie og salt.
- Riv æblerne ned i dejen, og tilsæt de hakkede nødder og den tørrede frugt i små stykker. Rør havregryn og mel i lidt ad gangen, og ælt grundigt.
- Tilpas mængden af mel, så dejen har en konsistens af en tyk, fast grød. Du kan sagtens bruge røremaskine. Stil herefter dejen overdækket i køleskab til næste dag.
- Næste morgen tager du dejen ud af køleskabet. Lad den få stuetemperatur, og ælt dejen igennem. Form bollerne, og sæt dem på bagepladen.
- Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med æg, drys dem med havregryn, og bag dem i 30 min.