Muslinger i øl med selleri, rapsmajo og kommen
Majo og muslinger, en uhørt fin kombination, som ligger godt til øllet.
Ingredienser
400 g skrællet knoldselleri
2 spsk. olie
salt
2 spsk. pasteuriseret æggeblomme
1 tsk. sennep
et drys peber
1 tsk. knuste kommenfrø
¾ dl koldpresset rapsolie
1 kg blåmuslinger
2 spsk. finthakket skalotteløg
1 spsk. finthakket hvidløg
1 dl hvedeøl
2 stilke bladselleri
Sådan gør du:
Selleri
Skær sellerien i grove 'pommes frites', og vend dem i olie og lidt salt. Bred dem ud på bagepapir, og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader – det tager ca. 30 min.
Majo
Pisk æggeblomme, sennep, salt, peber og kommenfrø sammen. Pisk gradvist rapsolien i, indtil konsistensen er som den skal være til en majonæse. Smag til, evt. med lidt æbleeddike.
Muslinger
Rens muslingerne som beskrevet i første opskrift. Snit bladsellerien fint. Kom de ordnede muslinger, skalotteløg, hvidløg, øl og snittet bladselleri i en gryde og kog op under låg. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne – det tager ca. 5 min. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig.
Ved servering
Dyp selleri i rapsmajonæsen og spis godt brød til
PRØV OGSÅ muslinger og fennikel med ristet bacon og citron
FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter