SPONSORERET indhold
Mormoræblekage med gelé
Der er ikke noget bedre end mormoræblekage med gelé!
6 personer
Ingredienser
Mormoræblekage med gelé
1 kg syrlige æbler, f.eks. Belle de Boskoop
½ dl vand
100 g sukker
1 vaniljestang
30 g smør
150 g rasp
5 spsk. sukker
¼ l piskefløde
ribsgelé
- Skræl æblerne, og skær dem i både. Kog æblerne 10-15 min. med vand, sukker, udskrabede vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Tag den tomme stang op. Mos æblerne med et piskeris. Afkøl grøden.
- Smelt smørret på en pande. Kom rasp og sukker på. Rist det sprødt i smørret, mens du hele tiden vender rundt i det med en spatel. Afkøl blandingen.
- Pisk fløden til skum. Læg æblemos lagvist med raspen i små patentglas, eller brug en stor skål. Pynt med flødeskum og geléklatter.