Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Bundene er fryse-egnede
200 g mørk chokolade (mindst 60%)
100 g smør
1 spsk kaffepulver (gerne friskmalede bønner)
2 spsk hvedemel
5 æggeblommer
50 g sukker
5 æggehvider
lidt smør til formen
Mokkasmørcreme:
300 g smør (blødt)
2 dl flormelis
4 æggeblommer (pasteuriserede)
1½ dl stærk kaffe eller espresso
Pynt:
chokoladekaffebønner
- Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tilsæt kaffepulver og mel.
- Pisk æggeblommerne skummende og lyse med sukker. Rør chokoladeblandingen i skummet og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen.
- Fyld dejen i en smurt springform og bag den i en 150 grader varm ovn ca. 30 min., til den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af.
- Mokkasmørcreme: Pisk smør og flormelis lyst og let. Pisk videre og tilsæt æggeblommerne lidt efter lidt. Tilsæt afkølet kaffe lidt ad gangen. Bliver smørcremen for kold, kan den klumpe. Dette kan afhjælpes ved at varme cremen en anelse op over vandbad. Cremen bliver for flydende, hvis væsken er for varm, når den røres i.
- Flæk kagen i 2 bunde og læg dem sammen med med mokkasmørcreme imellem. Sæt evt. små dutter af smørcreme med en sprøjtepose på toppen og pynt med chokoladekaffebønner.